Sektionschef Infra/SamhällHenrik Hördin

0730-69 80 60
Visa e-post

Vi hjälper dig på rätt spår

Trafiken på järnvägen är ett av de säkraste transportsätten i Europa och kräver ordentlig mätning samt underhåll.

Vi på Teodoliten är stolta över att hålla järnvägar runt om i Sverige på rätt spår. Vi erbjuder ett brett utbud av ingenjörstjänster inom järnvägsteknik och finns med er under hela järnvägsbyggnationen. Teodoliten har som ambition att alltid ligga i framkant, då vi ser att vårt lands spårvägar ständigt behöver upprustas, moderniseras och byggas ut.

 

Vi erbjuder därför mättekniska tjänster inom bland annat spårmiljö, stomnät och tunnel, vilka också är våra främsta specialiteter. Vi utför även mätningar för projektering och hjälper till med utsättningar för exempelvis växelbyten och spårriktning.

Vi utför bland annat

01 Spårmätning inom växel och spårbyten
02 Skevningsmätning / rälsförhöjning
03 Bruksnät | plan och höjd
04 Anslutningsnät | plan och höjd
05 FOMUL och spåravståndsmätning
06 Mätning med Geosp och SOLApass
07 3D scanning av spårmiljöer
08 Helikopterscanning
09 Precisionsavvägning
10 Projekteringsmätning av spårmiljö
11 Underlag av relationshandling inför förvaltningsdata
12 Förfrägningsunderlag
13 Mätplaneringar
14 Mätredovisningar
15 Mätprogram
16 Upphandlingar Mät
17 Tekniska beskrivningar

Trygghet där det behövs

Vårt järnvägs-team består av experter med spetskompetens inom järnvägs- och tunnelbanekonstruktion. I arbetet ingår bland annat planering, säkerhet och projektledning.

 

Arbetet ställer höga krav på oss och därför genomgår alla i teamet regelbundet auktoriserings- och säkerhetskurser. Detta för att möta nationella krav och trafikbestämmelser som finns för järnväg enligt de regler, krav och direktiv som kommer från Trafikverket.

Tidigare och pågående uppdrag

Vi är nu inne i en expansiv utbyggnadsperiod inom järnväg vilket gett oss förmånen att arbeta med många stora investeringsprojekt, vilket är en viktig del av satsningen på vår infrastruktur. Nedan presenteras några av de projekt som vi på Teodoliten assisterat i och fler projekt finner ni under sidan för projekt.

 

Det är viktigt att ni som beställare känner er trygga med att anlita oss. Välkommen att kontakta oss för att diskutera framtidens infrastruktur.

Ängelholm-Maria, 24 km dubbelspårsutbyggnad

 

Teodoliten är med och bidrar med produktionsmätningar, samt kontrollmätningar under utbyggnadsfasen. Västkustbanan mellan Malmö och Göteborg är hårt belastad. Därför dubblar vi järnvägsspåren mellan Ängelholm och Maria station i norra Helsingborg. När vi bygger ut järnvägen knyts Sverige närmare.

Västlänken E04 Hagastation, Göteborg

 

Teodoliten ansvarar för all mätning och monitoring av etappen E04 där projektet är uppdelat i 5 etapper. Västlänken är en järnväg i tunnel under centrala Göteborg som ger staden genomgående pendel- och regiontrafik. Tre nya stationer så att du kan resa enklare, snabbare och med färre byten.

Vårt team är här för att hjälpa er

Det spelar ingen roll vart ni befinner er i Norden, vi hjälper er att utforska nya inspirationskällor och identifierar möjligheter som leder till tillväxt. Vi som arbetar på Teodoliten är här för att hjälpa er.

Relaterade Projekt

Topp

Kontakta oss

Har du ett projekt du skulle vilja diskutera? Vi utför uppdrag i hela Sverige.
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi inom kort.

Givetvis är du även varmt välkommen att ringa oss direkt.
Du når oss på telefon 0340-62 16 00.