Regionchef GöteborgOscar Joläng

0730-69 80 52
Visa e-post

Flygmätning

I svensk benämning är drönare en obemannad luftfarkost eller UAV (Unmanned Aerial Vehicle), vilket är ett samlingsnamn på luftfartyg utan pilot. Denna kan flygas autonomt eller fjärrstyras. Drönare har länge funnits för en rad olika ändamål. Inom mättekniken så har den otroligt många fördelar.

Inmätning av volym

Vi utför inmätningar som är utmärkta och skapar noggranna volymberäkningar. Den klassiska inmätningen eller laserskanning kan ta flera dagar och ibland veckor att mäta. Därför är inmätning med drönare att rekommendera, då det går betydligt fortare. Bara på ett par timmar är det klart. Dels är det kostnadseffektivt, dels tidsbesparande och oerhört kvalitativt.

Tekniken utvecklas dag för dag och med det effektiviseras automatiseringen av den information och data som drönaren samlar in. Mjukvaran samlar inte bara data, utan kan även särskilja på vilka typer av markunderlag som skannas. Här kan drönaren separera och filtrera bort det som inte är viktigt för inmätningen av mark, så som konstruktion, hus, träd och andra objekt som står i vägen för det som ska mätas. Att mäta volymer har aldrig varit enklare. Här kan man tack vare ett högupplöst punktmoln beräkna volym med hög precision. Genom flygmätningar kan man även jämföra förändring över tid.

 

3D-modellerna som tas fram av ”punktmolnet” kan användas i analyser inom olika mätområden, så som volymberäkning av grushögar, deponier, flishögar, timmertravar med flera.

3D-modeller och visualisering

Vi skapar även 3D- och 2D-modeller som avbildar verkligheten, till exempel byggnader och vägar. Detta är lämpligt när vi exempelvis ska flygfotografera fastigheter. Med anledning av att konkurrensen på fastighetsmarknaden ökar markant, erbjuder vi den mest effektiva metoden för att få en så bra överblick som möjligt.

Inspektion

Att mäta och nå platser som är farliga eller oåtkomliga är lättare sagt än gjort. Därför fyller våra drönare en effektiv roll i det hela. Att inspektera olika miljöer snabbt och effektivt är ett enklare alternativ till de traditionella tillvägagångssätten som erbjudits tidigare.

 

Inspektion på en byggarbetsplats:

  • Visualisering av projekt
  • Bistå med fotografier
  • Beräkning av volymer
  • Säkerhetsåtgärd för anställda
  • Kostnadseffektivt och tidsbesparande

Vårt team är här för att hjälpa er

Det spelar ingen roll vart ni befinner er i Norden, vi hjälper er att utforska nya inspirationskällor och identifierar möjligheter som leder till tillväxt. Vi som arbetar på Teodoliten är här för att hjälpa er.

Relaterade Projekt

Topp